Familiebezoek deel 4: Nog even lekker niks doen in Hammamet

Na de intensieve dagen in Tozeur en de Sahara was het tijd om de laatste paar dagen te genieten van zon, zee, strand, zwembad en helemaal niets doen. Omdat papa en mama een vroege vlucht terug naar Nederland hadden wilden we niet te ver van het vliegveld zitten, om nog een extra reisdag te voorkomen. Hammamet was van Douz wel een goeie dag rijden dus we vertrokken rond 10.00 uur uit het hotel om pas rond 17.00 uur in ons volgende hotel aan te komen. We verbleven een aantal dagen in TUI Magic life Africana, met name om de ligging direct aan het strand en omdat het zwembad glijbanen had. Deze bleken gelukkig open te zijn dus dit keer hoefden we Yara niet teleur te stellen. Nadat we hadden ingecheckt (en onze kamer ook nog eens uitzicht op de glijbanen had), liepen we een rondje over het terrein en keken onze ogen uit. Met maar liefst 6 zwembaden, een prachtige tuin, meerdere barretjes, een speeltuin, tennisbanen en een voetbal veld was dit wel even andere koek na de tent in de woestijn. Wat een bizarre verandering van wereld in slechts 2 dagen tijd. Toen het tijd was om aan te schuiven bij het diner vielen we in de volgende verbazing. Meters lange buffetten met tientallen verschillende koude en warme gerechten doemden voor ons op met aan het einde een toetjes buffet zo groot en luxe dat ik spontaan begon te watertanden. 

We genoten de rest van de dagen met waar we voor gekomen waren, namelijk zo min mogelijk doen en zo veel mogelijk genieten. Uiteraard gingen we tientallen keren van de glijbanen af, maakten we zandkastelen op het strand, zochten we schelpen langs de vloedlijn en zwommen we in de vele zwembaden. Tussendoor genoten we van de heerlijke maaltijden en de lekkere drankjes. `s avonds was het tijd voor de minidisco, waar met name Yara enorm van genoot. Als een volleerd danseres deed ze de (soms wel heel moeilijke) pasjes na en genoot ze met volle teugen.

Omdat we Hammamet allemaal al eerder hadden gezien was er geen druk meer tot veel bezichtigingen en beperkten we ons tot een rondje in de medina van Yasmine Hammamet voor het kopen van enkele souvenirtjes. We maakten nog wel een ritje met de paardenkoets en slenterden rond in de haven waar de kinderen (en oma en mama stiekem ook) geen genoeg kregen van het kijken naar de vele visjes en krabbetjes die zich aan de kade kant bevonden. 

Maar helaas, aan alles komt een eind, dus ook aan deze prachtige vakantie. Op zaterdag 14 mei vlogen papa en mama weer terug naar huis. Omdat ze al vroeg in de ochtend het hotel moesten verlaten namen we vrijdagavond vast afscheid. Dit gaf vooral bij Yara tranen met tuiten, maar ook bij de rest was het wel even slikken. Dat het vertrek nog niet helemaal bij de kinderen was doorgedrongen bleek zaterdagochtend toen ze na het wakker worden direct naar opa en oma vertrokken. Helaas troffen ze een lege kamer, wat direct weer in een huilbui resulteerde. Na een uitgebreid ontbijt was het ook voor ons tijd om te vertrekken, terug naar Siliana waar de hitte inmiddels als een warme deken over de stad lag gespreid. 

En zo kwam er een einde aan 2 fantastische weken met elkaar waar we nog lang aan zullen terugdenken en van nagenieten. Gelukkig hebben we de foto`s nog ;)